BAKLAVA SA KOKOSOM
Sastojci:
- 500 gr kora
- 200 gr kokosa
- 20 kasika secera
- ulje
Za sirup:
- 500 gr secera
- 3 dl vode
Priprema:
Namazati pleh i staviti dve kore na dno,visak kore presaviti na unutra,poprskati uljem posuti kokosom i sa 2 kasike secera. Preko staviti jednu koru ponoviti isti postupak posipanja i prskanja ulja dok ima kora i materijala. Od gore staviti opet dve kore,na kraju i njih ne posipati samo namazati uljem. Obavezno iseci pre pecenja!!! Peci u rerni na oko 200 stepeni dok ne dobije zlatno rumenu boju. Kada se baklava ispece,izvaditi i staviti preliv da se kuva. Na vrucu ringlu sipati secer i vodu malo promesati da se secer otopi i kuvati toliko da pusti kljuc pa jos par mnuta da se secer ne zgrudva. Vrucim sirupom zaliti baklavu.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment