Saturday, December 6, 2014

baklava sa kokosom

BAKLAVA SA KOKOSOM




Sastojci:
  • 500 gr kora
  • 200 gr kokosa
  • 20 kasika secera
  • ulje
Za sirup:
  • 500 gr secera
  • 3 dl vode

Priprema:

    Namazati pleh i staviti dve kore na dno,visak kore presaviti na unutra,poprskati uljem posuti kokosom i sa 2 kasike secera. Preko staviti jednu koru ponoviti isti postupak posipanja i prskanja ulja dok ima kora i materijala. Od gore staviti opet dve kore,na kraju i njih ne posipati samo namazati uljem. Obavezno iseci pre pecenja!!! Peci u rerni na oko 200 stepeni dok ne dobije zlatno rumenu boju. Kada se baklava ispece,izvaditi i staviti preliv da se kuva. Na vrucu ringlu sipati secer i vodu malo promesati da se secer otopi i kuvati toliko da pusti kljuc pa jos par mnuta da se secer ne zgrudva. Vrucim sirupom zaliti baklavu.

PRIJATNO!


No comments:

Post a Comment