Sunday, December 8, 2013

Teletina sa djumbirom

TELETINA SA ĐUMBIROM

Sastojci:
  • 1 kg telećih leđa
  • malo putera
  • 2 lista lorbera
  • kašičica bibera u zrnu
  • 2 grančice ruzmarina
  • so
  • biber
  • 1 koren đumbira
  • 2 kriške tosta bez kore
  • 2 jaja
  • 50 gr oljuštenog i narendanog badema
  • 1 kašičica iseckanog peršuna
  • 3,5 dl kisele pavlake
  • 1 kašičica vegete

Priprema:
    -Puterom premazati foliju,rasporediti lorber,biber u zrnu i ruzmarin.Posoliti i pobiberiti meso i složiti na foliju.Đumbir iseckati na kockice,izmešati sa izmrvljenim tostom,jajima,bademom i peršunom.Ovim premazati meso i preklopiti foliju tako da se meso urola.Dobro zatvoriti foliju i staviti u pleh da se peče.Peći na 200 stepeni oko sat i po.Meso prebaciti na tanjir za serviranje.Soku od pečenja dodati pavlaku i još malo prokuvati.Servirati uz meso.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment