HLEB SA ORASIMA
- 30 gr. svezeg kvasca
- 1 kasicica secera
- 3,25 dl. mlake vode
- 300 gr. belog brasna
- 450 gr. integralnog brasna
- 1 kasicica soli
- 2 kasike maslinovog ulja
- 1 kasicica suvog ruzmarina
- 1 cen belog luka
- 60 gr. oraha
- 1/2 kasicice bibera
Priprema:
U malo mlake vode staviti secer i kvasac da naaste.U ciniju sipati obe vrste brasna,so i ruzmarin.Kvasac i polovinu ulj zamesiti sa brasnom u glatko testo.Na preostalom ulju proprziti sitno seckan beli luk,dodati mlevene orahe i biber i skloniti sa vatre da se prohladi.Kada se testo podigne pomesati sa proprzenom smesom da se sjedini pa ostaviti 30 minuta da odmori.Staviti testo u nauljenu tepsiju i peci na 190 stepeni oko 45 minuta da postane zlatno-braon.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment