Tuesday, December 30, 2014

sarma

SARMA


Sastojci:
  • 2 glavice kiselog kupusa
  • 1 kg. mlevenog mesa(junece i svinjsko)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 soljica pirinca
  • 1 jaje
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • vegeta
  • susena slanina ili rebra
  • ulje
Priprema:
Odvojiti listove kupusa pa iseci koren do lista.Crni luk sitno iseckati,prodinstati na ulju pa dodati mleveno meso.Dinstati dok meso malo ne omeksa pa dodati opran pirinac.Staviti so,malo bibera,vegetu,alevu papriku i u prohladjenu masu staviti jaje.Sve dobro sjediniti.Dno serpe pokriti malim listovima koji nisu za uvijanje.Na svaki list kupusa staviti punu kasiku mesa i uviti sarmu.Redjati u krug a izmedju svakog reda staviti malo slanine ili rebra.Kada se potrosi meso gore pokriti sarmu listovima.Krckati na tihoj vatri,najbolje 2-3 dana.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment