Monday, December 2, 2013

Limun torta

Limun torta

Sastojci:

    Kora:
  • 8 jaja
  • 180 gr šećera
  • 140 gr brašna
  • sok i kora od 1 limuna
    Fil:
  • 0.5 l mleka
  • 5 kašika brašna
  • 140 gr šećera
  • sok od 1 limuna
  • 140 gr putera
   Plus:
  • 1 kesica želatina
  • sok od limuna
Priprema:

      Belanca ulupati sa kašikom šećera i malo soli u čvrst sneg. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati pola smese od belanaca i brašno i dobro promešati. Dodati ostatak belanaca, narendanu koru limuna i sok od limuna i lagano promešati. Smesu podeliti na 4 dela i ispeći 4 kore od svakog dela na 180 stepeni oko 15 minuta.
     FIL: U 2 dl mleka razmutiti brašno. Ostalo mleko staviti da se kuva, pa pre nego što proključa dodati šećer i razmućeno brašno. Kuvati dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Ostaviti fil da se ohladi. Umutiti puter i pomešati sa filom. 
     Preko naneti želatin pripremljen sa sokom od limuna.

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment