Limun torta
Sastojci:
Kora:
- 8 jaja
- 180 gr šećera
- 140 gr brašna
- sok i kora od 1 limuna
Fil:
- 0.5 l mleka
- 5 kašika brašna
- 140 gr šećera
- sok od 1 limuna
- 140 gr putera
Plus:
- 1 kesica želatina
- sok od limuna
Priprema:
Belanca ulupati sa kašikom šećera i malo soli u čvrst sneg. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati pola smese od belanaca i brašno i dobro promešati. Dodati ostatak belanaca, narendanu koru limuna i sok od limuna i lagano promešati. Smesu podeliti na 4 dela i ispeći 4 kore od svakog dela na 180 stepeni oko 15 minuta.
FIL: U 2 dl mleka razmutiti brašno. Ostalo mleko staviti da se kuva, pa pre nego što proključa dodati šećer i razmućeno brašno. Kuvati dok se ne zgusne uz stalno mešanje. Ostaviti fil da se ohladi. Umutiti puter i pomešati sa filom.
Preko naneti želatin pripremljen sa sokom od limuna.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment