Monday, October 14, 2013

Pirinač sa pečurkama

Pirinač sa pečurkama

Sastojci:
  • 250 gr integralnog pirinča
  • 500 gr pečuraka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 dl ulja
  • so
  • biber
  • vegeta
  • peršun 
  • origano
  • kari


Priprema:
- Na zagrejanom ulju izdinstati sitno iseckan crni luk. Dodati sitno seckane pečurke i dinstati dok ne omekšaju pečurke. Pred kraj dinstanja dodati sve nabrojane začine po ukusu. U drugu šerpu staviti pirinač da se skuva. Kuvati dok zrna ne budu mekana. Sjediniti pirinač (sa sve vodom u kojoj se kuvao) i pečurke. U nauljenu tepsiju sipati masu, dodati čašu ili dve vode i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 90 minuta. Po potrebi dodavati vodu da ne ostane suvo. 

PRIJATNO!

No comments:

Post a Comment