Šah rolat
Sastojci:
- 10 jaja
- 10 šoljica šećera
- 2 šoljice mleka
- 2 šoljice ulja
- 10 šoljica brašna
- 2 praška za pecivo
- 1 kašika kakaoa
- 400 gr šećera
- 1 l mleka
- 250 gr margarina
- 2 pudinga od vanile
- 1 dl mleka
- oblanda
Priprema:
- I kora: Umutiti 5 belanaca sa 5 šoljica šećera, dodati 5 žumanca, 1 šoljicu mleka, 1 šoljicu ulja, 5 šoljica brašna i 1 prašak za pecivo.
- II kora: Umutiti sve isto kao za prvu koru, samo još dodati 1 kašiku kakaoa.
Peći kore u nauljenom i brašnom posutom plehu.
- Fil: Upržiti 400 gr šećera da nema grudvica, pa naliti jednu litru mleka. Kuvati dok se ne istopi šećer, pa dodati margarin. Kad se i on istopi u to kratko prokuvati umućena 2 pudinga sa 1 dl mleka.
Svaku koru iseći uzduž na 10 štangli. Svaku oblandu omekšati na važnoj krpi. Premazati filom(tanko) i ređati na početak oblande unakrst 2 bele i 2 crne kore. Kore spajati filom, pa oblandu sa korama uviti i rolat. Ponoviti postupak 5 puta.
Ovaj rolat može da se umota u alufoliju i zamrzne.
- II kora: Umutiti sve isto kao za prvu koru, samo još dodati 1 kašiku kakaoa.
Peći kore u nauljenom i brašnom posutom plehu.
- Fil: Upržiti 400 gr šećera da nema grudvica, pa naliti jednu litru mleka. Kuvati dok se ne istopi šećer, pa dodati margarin. Kad se i on istopi u to kratko prokuvati umućena 2 pudinga sa 1 dl mleka.
Svaku koru iseći uzduž na 10 štangli. Svaku oblandu omekšati na važnoj krpi. Premazati filom(tanko) i ređati na početak oblande unakrst 2 bele i 2 crne kore. Kore spajati filom, pa oblandu sa korama uviti i rolat. Ponoviti postupak 5 puta.
Ovaj rolat može da se umota u alufoliju i zamrzne.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment