TORTA SA JAGODAMA
Sastojci:
- 3 jaja
- 1/2 solje secera
- 1 vanil secer
- 1/2 solje brasna
- 4 kasike putera
- 800 gr. jagoda
- 1 solja secera
- sok od pola limuna
- 6 belanca
- 3/4 solje secera
- 1 vanil secer
Priprema:
Ostaviti malo jagoda za ukrasavanje a ostatak izgnjeciti i pomesati sa soljom secera i sokom od limuna.Izmutiti zicom i ostaviti u frizideru.3 jaja ulupati sa 1/2 solje secera i vanil secerom pa kuvati na pari samo 2 minuta.Mutiti dok ne postane kremasto i postepeno dodavati brasno i otopljeni puter.Vatrostalnu tepsiju prekriti pek-papirom,sipati smesu i peci na 200 stepeni oko 30 minuta.Na hladnu koru staviti pire od jagoda prekriti folijom,staviti nesto tesko i staviti u zamrzivacBelanca ulupati u cvrst sneg,dodati 3/4 solje secera i vanil secer.Prekriti celu tortu snegom od belanca,ukrasiti malo i spricom i staviti u frizider na 30 minuta.Zagrejati rernu na najjace i peci tortu samo 5 minuta.Ukrasiti jagodama i odmah posluziti.
No comments:
Post a Comment