Thursday, May 21, 2015

torta sa jagodama

TORTA SA JAGODAMA


Sastojci:
  • 3 jaja
  • 1/2 solje secera
  • 1 vanil secer
  • 1/2 solje brasna
  • 4 kasike putera
  • 800 gr. jagoda
  • 1 solja secera
  • sok od pola limuna
  • 6 belanca
  • 3/4 solje secera
  • 1 vanil secer
Priprema:
  Ostaviti malo jagoda za ukrasavanje a ostatak izgnjeciti i pomesati sa soljom secera i sokom od limuna.Izmutiti zicom i ostaviti u frizideru.3 jaja ulupati sa 1/2 solje secera i vanil secerom pa kuvati na pari samo 2 minuta.Mutiti dok ne postane kremasto i postepeno dodavati brasno i otopljeni puter.Vatrostalnu tepsiju prekriti pek-papirom,sipati smesu i peci na 200 stepeni oko 30 minuta.Na hladnu koru staviti pire od jagoda prekriti folijom,staviti nesto tesko i staviti u zamrzivacBelanca ulupati u cvrst sneg,dodati 3/4 solje secera i vanil secer.Prekriti celu tortu snegom od belanca,ukrasiti malo i spricom i staviti u frizider na 30 minuta.Zagrejati rernu na najjace i peci tortu samo 5 minuta.Ukrasiti jagodama i odmah posluziti.

No comments:

Post a Comment