PARISKA TORTA
Sastojci:
- 1 l vode
- 100 gr šećera
- 3 kašike šećera
- 3 pudinga od vanile
- 250 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 100 gr suvog grožđa
- 1 kašika ruma
- strugana kora od jednog limuna
- 1 list oblande
- 400 gr breskvi -svežih ili iz kompota
- 1 kesica šlaga
Priprema:
-Od 1 l vode odvojiti 1 dl,a preostalu vodu sa 100 gr šećera staviti da provri.Izmešati puding sa 1 dl vode i 3 kašike šećera pa sipati u vrijuću vodu i skuvati puding.Ostaviti da se prohladi.Umutiti margarin sa šećerom u prahu i pomešati sa pudingom.U smesu umešati suvo grožđe natopljeno rumom i limunovu koru i sve sjediniti.Na dno kalupa staviti krug od isečene oblande,sipati pola pudinga i poređati breskve,sečene na tanke šnite,pa preliti ostatak pudinga.Tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.
PRIJATNO!
No comments:
Post a Comment