Tuesday, December 17, 2013

Pariska torta

PARISKA TORTA

Sastojci:
  • 1 l vode
  • 100 gr šećera
  • 3 kašike šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 250 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 100 gr suvog grožđa
  • 1 kašika ruma
  • strugana kora od jednog limuna
  • 1 list oblande
  • 400 gr breskvi -svežih ili iz kompota 
  • 1 kesica šlaga
Priprema: 
     -Od 1 l vode odvojiti 1 dl,a preostalu vodu sa 100 gr šećera staviti da provri.Izmešati puding sa 1 dl vode i 3 kašike šećera pa sipati u vrijuću vodu i skuvati puding.Ostaviti da se prohladi.Umutiti margarin sa šećerom u prahu i pomešati sa pudingom.U smesu umešati suvo grožđe natopljeno rumom i limunovu koru i sve sjediniti.Na dno kalupa staviti krug od isečene oblande,sipati pola pudinga i poređati breskve,sečene na tanke šnite,pa preliti ostatak pudinga.Tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.


PRIJATNO!


No comments:

Post a Comment